Rauhalahti teatteri

Kesäteatterit ovat kesän ilopilkkuja, jotka tarjoavat yleisön elämään uusia ja ainutlaatuisia elämyksiä. Näyttelijöille ja muille toimijoille ne tarjoavat rakkaan ja monipuolisen harrastuksen, jonka avulla on mahdollista ladata akkuja pitkää talvea varten. Tässä artikkelissa esittelemme Kuopiossa toimivan Rauhalahti teatterin toimintaa sen monipuolisten produktioiden pohjalta.

Danny Show

Kesällä 2020 Rauhalahti teatterissa oli tarkoitus esittää Danny Show. Korona kuitenkin sotki suunnitelmat, minkä vuoksi kauden esitykset jouduttiin perumaan. Danny Show kuitenkin ansaitsee mielestämme pienen esittelyn ja moni Danny-fani varmasti toivoo, että esitys otetaan mukaan ensikesän näytöksiin.

Danny Show pureutuu musiikin maailmaan. Kyseessä on viihdeohjelma, jossa korostuu hyvä lavastus ja puvustus sekä mielenkiintoinen käsikirjoitus. Rock-musiikki on näytöksessä keskeisessä osassa. Musikaalissa oli tarkoitus käyttää uniikkeja ja alkuperäisiä Danny Show:n lavasteita, esiintymisasuja sekä tehosteita. Nämä ovat peräisin ajanjaksolta 1966–1976 ja henkivät tästä syystä Dannyn menestyksen vuosia.

Aiempia tuotantoja

Rauhalahti teatteri on perustettu vasta 2018, eli sillä ei ole vielä kovin runsasta määrää aiempia tuotantoja. Tästä huolimatta sen näytökset ovat jo ehtineet ravistella katsojaennätyksiä ja saavuttaa maan laajuista huomiota sekä arvostusta. Vuonna 85 oli teatterin produktio kesällä 2019. Se saavutti yli 16 000 katsojan yleisön. Näytelmän käsikirjoittivat Heikki Syrjä ja Riku Suokas. Sen päähenkilöitä ovat Turmiolan Tommi ja Karoliina. Tommi rakastuu Karoliinaan ja musikaalissa käsitellään tätä rakkautta tunnettujen suomalaisten rock-kappaleiden pohjalta.

Pertti on toinen teatterin suosituista aiemmista produktioista. Tämä produktio on kesältä 2018 ja se keräsi yli 12 500 henkilön yleisön. Pertti-näytelmä kertoo kaikkien tuntemasta Spedestä keskittyen hänen julkisuuspuolensa lisäksi myös hänen siviilipuoleensa. Speden siviilipuoli oli tuttu vain harvalle, joten näytelmä on erittäin mielenkiintoinen ja koskettava. Tässä musiikkikomediassa tutustutaan Speden elämänkaareen ja siihen, kuinka vähäpuheisesta kuopiolaispojasta tuli maamme viihdekuningas. Tarina kertoo unelmista ja niiden toteutumisesta. Se kertoo naurusta, mutta myös sen kääntöpuolesta. Näytelmä on syväluotaava ja esittää seikkaperäisesti Pertin kaksi puolta, jotka ovat keskenään yllättävän erilaisia: kaikkien tuntema koomikko Spede sekä vaatimaton ja ujo Savosta kotoisin oleva Pertti.