Vaikuttava Myrskyluodon Maija kesäteattereista valkokankaalle

Myrskyluodon Maijan tarinassa on jotakin perin suomalaista. Se on tarina sisukkuudesta ja selviytymisestä ankarissa olosuhteissa. Tarina soveltuukin kesäteattereiden lavoille kuin nenä päähän. Mukaansatempaava tarina tarjoaa yleisölle mahdollisuuden käsitellä suuria tunteita. Vaikuttava musiikki tekee tarinasta entistäkin vaikuttavamman ja saa yleisön tunnekuohujen valtaan. Markus Selin varasi Myrskyluodon Maija -faneille jättiyllätyksen, sillä hän aikoo tuoda tarinan valkokankaalle.

Markus Selin

Markus Selin on kotoisin Nummelasta Vihdistä, jossa hän syntyi 1960. Selinin vanhemmat omistivat oman elokuvateatterin. Lapsena Selin oli töissä vanhempiensa elokuvateatterissa. Hän tuli tunnetuksi elokuva-arvostelujen kirjoittajana ennen elokuvatuottajan uraansa. Selin on tuottanut useita pitkiä elokuvia, kuten Jäätävä polte, Kummeli Kultakuume, Häjyt, Levottomat, Minä ja Morrison, Levottomat 3, Vares – yksityisetsivä, Paha maa, Matti, Tummien perhosten koti, Rööperi, Sisko tahtoisin jäädä, Puhdistus, Kaappari, Tumman veden päällä, Kätilö, Oma maa, Olen suomalainen, Tarhapäivä ja Se mieletön remppa. Vastaavana tuottajana hän on toiminut muun muassa Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumentissa, Pikkuveli-lyhytelokuvassa ja Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa.

Myrskyluodon Maija valkokankaalle

Vuonna 2020 Markus Selinillä oli tarjolla jättiyllätys Myrskyluodon Maijasta pitäville katselijoille. Hän nimittäin ilmoitti aikovansa tehdä tarinasta elokuvan. Selinin mielestä Myrskyluodon Maija -romaanisarja ja Lasse Mårtenssonin Myrskyluodon Maija -sävelmä luovat oivalliset raamit myös hyvälle elokuvalle. Elokuvan kuvaamisessa on kuitenkin haasteensa, sillä tarinan kuvaaminen vaatii useita vuodenaikoja. Osa elokuvasta on tarkoitus kuvata Ahvenanmaalla, joka on Selinin mukaan vaativa kuvauspaikka. Tämä tarkoittaa budjetin venymistä. Projektin onnistumiseksi Selin kertoo etsivänä ulkomailta yhteistyökumppaneita esimerkiksi muista Pohjoismaista.

Muodikas naisteema

Juuri nyt naisteema on erityisen suosittu ja trendikäs elokuvien teema, joten Myrskyluodon Maija on oivallinen elokuvan päähenkilö tästäkin syystä. Esimerkiksi Tove Janssonista, Minna Canthista ja Helene Schjerbeckista on suunniteltu tai valmistumassa elokuva. Selin pitää tärkeänä myös suomalaisten merkkihahmojen nostamista elokuvien tarinoiden keskiöön, sillä tämä voi hänen mielestään auttaa nostamaan kansallista itsetuntoamme.

Voimakkaana suomalaisena naisena Myrskyluodon Maija on oivallinen esikuva nykyajan naisille. Hänen sisukkuutensa ja periksi antamattomuutensa ovat ominaisuuksia, joita myös nykynaiset tarvitsevat, vaikka he elävätkin aivan erilaisissa olosuhteissa kuin Maija. Joitakin yhtäläisyyksiäkin toki on löydettävissä. Koronaepidemian aikana monet naiset ovat nimittäin joutuneet Maijan tavoin eristäytyneisiin ja haastaviin olosuhteisiin.