Osta liput suosituimpiin näytelmien esityspaikkoihin Helsingissä

Halutessasi kokea jotakin ainutlaatuista ja etsiessäsi Helsingin parhaita näytelmien esityspaikkoja, saattaa valinnan vaikeus iskeä vasten kasvoja. Tästä syystä esittelemme tässä artikkelissa muutaman suosituimmista Helsingin esityspaikoista: Helsingin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin, Finlandia-talon ja Svenska Teaternin. Lippuja näiden esityspaikkojen näytöksiin on mahdollista ostaa Lippu.fi-sivuston kautta. Artikkelin lopussa otamme kantaa myös ajankohtaiseen koronaepidemiatilanteeseen, joka on vaikuttanut teattereiden toimintaan ja joka tulee ottaa huomioon vieraillessasi teatterissa.

Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatteri sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, osoitteessa Eläintarhantie 5. Tällä hetkellä teatterissa esitetään esimerkiksi Pientä Merenneitoa. Lippujen hinnat alkavat noin 70 eurosta. Ennakkoon on ostettavissa lippuja esimerkiksi sellaisiin näytöksiin kuin Punaorvot ja Päiväni murmelina.

Suomen Kansallisteatteri

Suomen Kansallisteatteri on yksi Suomen tunnetuimmista teattereista. Se sijaitsee osoitteessa Läntinen Teatterikuja 1. Tällä hetkellä teatterissa esitetään esimerkiksi Kekäläinen & company: If I would lose my voice -näytelmää ja Riikinkeltainen taivas -näytelmää. Lippujen hinnat alkavat ensiksi mainittuun noin 30 eurosta alkaen ja toiseksi mainittuun noin 50 eurosta alkaen.

Finlandia-talo

Finlandia-talo tarjoaa upeat puitteet erilaisille näytöksille. Se sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 13e. Tällä hetkellä lippuja myydään esimerkiksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakonserttikiertueelle ja Maailman kansojen tansseja – Igor Moiseyevin balettiin. Finlandia-talossa esitetään myös Georgian kansallisbaletti Sukhishvili, Ismo Leikola – Jos nyt ihan rehellisiä ollaan K-16, Lee Rocker of the Stray Cats ja Suomi nauraa! K-15.

Svenska Teatern

Svenska Teatern sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 2. Teatterissa on mahdollista päästä nauttimaan mielenkiintoisista ja monipuolisista ruotsinkielisistä teatterinäytöksistä. Tällä hetkellä teatterissa esitetään esimerkiksi Mary Poppins ja Några av oss -näytelmiä. Myös suomenkieliselle katselijalle näytökset ovat mielenkiintoisia, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden verestää omaa ruotsin kielen taitoa.

Huomioitavaa

Tällä hetkellä teatterinäytöksissä on erityisen tärkeää huomioida koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset ja turvatoimet. Teatterit ovat laatineet tilanteen vaatimat ohjeistukset, jotta teatterissa vierailu olisi mahdollisimman turvallista. Paikkamääriä on vähennetty ja ruuhkia pyritään välttämään erilaisin toimin. Katsojien sijoittelussa pyritään huomioimaan turvavälit.

Jokaisen asiakkaan vastuulla on, ettei teatteriin lähdetä kipeänä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan ainakin joissakin teattereissa. Jokaisen katsojan omat vastuulliset toimet ovatkin ensiarvoisen tärkeitä, jotta teatterissa käyminen olisi turvallista ja miellyttävää.