Pieni merenneito -musikaali

Tämä artikkeli pureutuu Pieneen merenneitoon, eli Disneyn ikisuosikkiin, joka on hurmannut lapsia ja lapsenmielisiä sukupolvesta toiseen. Teatterin ystäville on ollut ilouutinen, että Pientä merenneitoa on päässyt katsomaan Helsingin Kaupunginteatterissa.

Musikaali pähkinänkuoressa

Helsingin Kaupunginteatterissa esitetään tällä hetkellä Pieni merenneito -nimistä lumoavaa Disneyn suurmusikaalia. Esityksen ensi-ilta on ollut 29. elokuuta 2019 ja sen kesto väliajan kanssa on noin 2 tuntia 25 minuuttia.

Musikaalia suositellaan kouluikäisestä alkaen. Lastenlippu musikaaliin maksaa 31 – 44 euroa, opiskelijalippu maksaa 34 – 44 euroa, eläkeläislippu maksaa 65 – 85 euroa ja peruslippu maksaa 68 – 88 euroa. Opiskelija- ja eläkeläislippuja on saatavilla maanantaista torstaihin.

Pienen merenneidon tarina on monelle tuttu, mutta tehdäänpä silti pieni kertaus. Tarinassa Ariel-niminen pieni merenneito rakastuu ihmisprinssiin. Voidakseen elää rakastamansa prinssin kanssa hän tekee sopimuksen merinoidan kanssa.

Kyseessä on ajaton ja ihana rakkaustarina. Kaunis, maaginen musiikki tuo tarinaan aivan erityistä tunnelmaa ja tempaa yleisön mukaansa.

Taustajoukot

Musikaalin on ohjannut Samuel Harjanne. Hän on tullut tunnetuksi lukuisista menestyneistä musikaaleista, kuten Kinky Boots.

Musikaalin näyttelijäkaarti onnistuu rooleissaan erityisen hyvin. Arielina nähdään Sonja Pajunoja ja Pärskynä Valo Eklund, Kuura Rossi sekä Pauli Halonen. Sebastianin roolia näyttelee Tero Koponen ja Kieron roolia Paavo Kääriäinen. Erikin roolissa nähdään Martti Manninen ja Skuutin roolissa Sami Paasila. Yrjöä musikaalissa näyttelee Matti Olavi Ranin. Ursulan roolissa nähdään Sanna Saarijärvi ja Lieron roolissa Antti Timonen. Tuomas Uusitalo nähdään Chef Louisin roolissa ja Mikko Vihma Kuningas Tritonin roolissa.

Musikaalin musiikki on Alan Menkenin käsialaa. Alan Menken sävelsi musikaaliin myös uusia lauluja, joita ei ole elokuvassa kuultu. Musikaalissa kuullaan kuitenkin myös jo elokuvasta tuttuja hittejä, kuten Under the Sea ja Part Of Your World. Näistä ensiksi mainittu voitti aikoinaan Oscar-palkinnon. Sanat lauluihin on kirjoittanut Howard Ashman yhdessä Glenn Slaterin kanssa. Musikaalin käsikirjoituksen on kirjoittanut Doug Wright ja se perustuu Disney-elokuvaan ja H. C. Andersenin Pieni merenneito -satuun. Musikaalin esitysoikeuksien valvojana toimii Music Theatre International (Europe).