Pieni merenneito -musikaalin lumovoima

Pieni merenneito lumoaa juuri nyt Helsingin Kaupunginteatterissa. Tämä suurmusikaali sisältää monia aspekteja, joiden ansiosta sen lumovoima on aivan erityisen suuri. Lasten lisäksi myös moni aikuiskatselija huomaa uppoutuvansa tarinaan erityisen syvästi. Tämä artikkeli kertoo Pienen merenneidon lumovoimaan vaikuttavista osatekijöistä, joiden summana on syntynyt erityisen näyttävä ja vaikuttava suurmusikaali.

Tuttu tarina

Pienen merenneidon tarina on suurelle osalle katsojista ennestään tuttu. Nykypäivän vanhemmista useat ovat varttuneen Pienen merenneidon tarinan parissa ja haluavat nyt välittää tarinan edelleen omille lapsilleen. Ja mikäpä olisikaan parempi tapa kuin Helsingin Kaupunginteatterissa esitettävä Pieni Merenneito -suurmusikaali? On upeaa nähdä, kuinka elokuvasta tuttu tarina muuntuu upeaksi musikaaliksi.

Rakkaustarina

Pienen merenneidon eli Arielin tarina on pohjimmiltaan rakkaustarina. Rakkaustarinaan on helppo samaistua, vaikka sen osapuolet olisivatkin merenneito ja prinssi. Suuret tunteet ovat omiaan tempaamaan katsojan mukaansa ja saamaan myös hänet suurten tunteiden valtaan. Esteet rakkauden tiellä saavat katsojan tuntemaan sympatiaa ja ajoittain jopa epätoivoa. Onko rakkaustarinalla, jonka puoliskoiden tausta on niin kovin erilainen, mitään mahdollisuuksia onnistua? Vaikkei oikeassa elämässä nähdäkään merenneidon ja prinssin rakkaustarinoita, on tarinan periaate monelle tuttu ihan omassa arjessa ja parisuhteessa.

Musiikki

Jo Pieni merenneito -elokuvassa kuultiin upeaa musiikkia. Musiikin on säveltänyt Alan Menken. Musikaalissa kuullaan myös uusia, elokuvasta puuttuvia, lauluja, jotka ovat Alan Menkenin luomia. Lisäksi musikaalissa kuullaan toki elokuvastakin tuttuja hittejä. Under the Sea -hitti voitti aikoinaan ansaitusti Oscar-palkinnon. Toinen tunnetuista hiteistä on Part Of Your world.

Musikaalissa musiikki herää kunnolla eloon kapellimestari Risto Kupiaisen johdolla. Musiikin lisäksi musikaaliin vaikuttavuutta on onnistuttu lisäämään muun muassa näyttävän lavastuksen, upeiden pukujen ja onnistuneen valosuunnittelun avulla.

Näyttelijät

Musikaalissa näyttelijöillä on tärkeä rooli tarinan kertomisessa. Moni katsoja kokee, että teatterissa ja musikaaleissa on tietyllä tavalla henkilökohtaisempi ja inhimillisempi ote kuin elokuvissa, koska näyttelijät ovat niin lähellä katsojaa ja tuovat näytelmään inhimillisen otteen. Tässä musikaalissa aivan erityiseen roolisuoritukseen yltää Sonja Pajunoja Arielin roolissa. Monia katsojia kiinnostaa aivan erityisesti myös Sanna Saarijärven roolisuoritus Ursulana.